Enkele vragen aan…

Enkele vragen aan…

... Luna Vermeulen, derdejaarsstudente Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen aan de Artevelde Hogeschool in Gent en stagiaire bij Willemot-OVB! 

Waarom koos je voor een stageplek bij Willemot-OVB? 

Aan het begin van mijn zoektocht naar een stageplaats wist ik eigenlijk niet zo goed waar ik moest beginnen. Gelukkig zit mijn vader ook in deze sector en had hij enkele connecties die me uiteindelijk tot bij Willemot hebben gebracht. De reden dat ik voor Willemot koos was omdat zowel mijn vader als zijn connecties met veel lof over het bedrijf spreken en ze er zeker van zijn dat ik hier veel zal kunnen bijleren.

Bij welke diensten loop je stage?

Tijdens de eerste twee weken van mijn stage mocht ik aansluiten bij de dienst Digital Support. Daar kreeg ik de kans om met alle platformen te leren werken en algemene kennis te vergaren. Daarna schakelde ik over naar de dienst Non-Life. Tijdens mijn stage leer ik vooral hoe het er in de praktijk aan toe gaat, want ik heb al gemerkt dat het vaak verschilt van wat we leren op school.

Wat was je eerste indruk?

Mijn eerste dag bij Willemot is vlot verlopen. Ik werd heel warm onthaald bij de dienst Digital Support. Het viel me direct op hoe vriendelijk en behulpzaam elke collega is. Ook bij de dienst Non-Life zijn het één voor één toffe collega’s waardoor ik me heel snel opgenomen voelde in het team.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Mijn takenpakket ziet er elke dag anders uit. Mijn voornaamste taken zijn teruggaves van kwijtingen vrijgeven, adreswijzigingen doorvoeren, offertes aanmaken en polissen aanmaken of vernietigen. Ook heb ik een vast lijstje waar ik kan aan verder werken tijdens rustige momenten. De taak die er voor mij het meest bovenuit springt, is het aanmaken van polissen of offertes.