Enkele vragen aan…

Enkele vragen aan…

Lennert Fonteyne, laatstejaarsstudent Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Financiën & Verzekeringen en stagiair bij Willemot!

Waarom koos je voor een stageplek bij Willemot?

Mijn ouders zitten ook allebei in de verzekeringssector. Ik vroeg aan hen op welke stageplaats ik volgens hen het meeste zou leren. Zij hebben mij Willemot aangeraden.

Hoe verliep je eerste stagedag bij Willemot?

Ik loop stage op de dienst Schade en op de Klantendienst van Willemot 1841. Eerst kreeg ik algemene uitleg over het platform waarmee Willemot werkt. Tijdens mijn eerste werkdag op de dienst Schade kreeg ik de kans om aanrijdingsformulieren te analyseren en te interpreteren. Tijdens mijn eerste werkdag op de klantendienst mocht ik meteen polisoverzichten opmaken.

Wat houdt je stage precies in?

Op de dienst Schade mag ik schadeaangiftes indienen en uitzoeken of ze gedekt zijn, maar ook offertes opmaken. Binnenkort krijg ik ook de mogelijkheid om een expertise mee te volgen.

Op de klantendienst mag ik contact opnemen met maatschappijen, klantengesprekken meevolgen en offertes opmaken voor individuele verderzetting van hospitalisatieverzekeringen.

Wat er voor mij bovenuit steekt is het contact met klanten en het indienen van schadeaangiftes. Ik vind de afwisseling tussen de klantendienst en de dienst Schade ook heel interessant. Zo krijg ik op verschillende manieren een blik op hoe het er in een bedrijf aan toe gaat.