Enkele vragen aan…

Enkele vragen aan…

Ann-Sophie en Joni, derdejaarsstudenten Financiën & Verzekeringen en stagiaires bij Willemot!

Waarom kozen jullie voor een stageplek bij Willemot?

Joni: Na enkele vacatures te bekijken in de stagedatabank van Arteveldehogeschool, sprak de vacature bij Willemot me het meeste aan. Ik vond de sfeer tijdens het sollicitatiegesprek ook heel aangenaam. Door deze 2 redenen heb ik ervoor gekozen heb om hier stage te lopen.

Ann-Sophie: Een stageplek vinden is geen gemakkelijke opdracht. Via een stagedatabank van onze school kwam ik bij Willemot terecht. Ik kwam solliciteren en had meteen een goed gevoel. Ook de mooie locatie aan de Coupure is voor mij een meerwaarde.

Wat was jullie eerste indruk?

Ann-Sophie: De eerste stagedag verliep vlot. Iedereen was vriendelijk en behulpzaam. We voelden ons meteen welkom. We vlogen er meteen in en maakten kennis met de verschillende softwaresystemen waar Willemot mee werkt.

Bij welke dienst(en) lopen jullie stage?

Joni: We lopen allebei stage op de dienst Non-life. Hier leren we de theorie toepassen in de praktijk en met de programma’s van de verschillende maatschappijen werken.

Hoe ziet jullie takenpakket eruit? Is er een taak die er voor jullie bovenuit springt?

Ann-Sophie: In de eerste weken was het vooral een uitdaging om alle nieuwe programma’s te leren kennen. Daarna kreeg ik vaste taken die ik dagelijks kon uitvoeren, zoals offertes aanmaken, polissen vernietigen, adreswijzigingen doorvoeren, werken in Docroom, kwijtingen controleren en vrijgeven,… Ik merkte dat de theorie op school en de praktijk in het bedrijfsleven heel uiteenlopend kunnen zijn.

Joni: De taak die er voor mij bovenuit springt, is het schorsen van nummerplaten.

Ann-Sophie: Elke dag ziet er ook anders uit. In het begin maakten we veel offertes. Om de vrije momenten op te vullen kregen we Excellijsten met polissen die gecontroleerd moeten worden op recente briefwisseling. De taak die ik het liefste doe zijn offertes opstellen. Daarmee krijg je het gevoel dat je iemand kan helpen en dat geeft me voldoening.

Joni: Ik zou Willemot zeker aanraden aan studenten die verschillende maatschappijen willen ontdekken. Het is wel een uitdaging om op een korte periode alles onder de knie te krijgen. Het is een goede stageplaats om te kijken of je jezelf verder ziet werken in deze sector.