Enkele vragen aan…

Xande De Wreede

Enkele vragen aan…

... Xane De Wreede, laatstejaarsstudente Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen aan HoGent en stagiaire bij Willemot

Waarom koos je voor een stageplek bij Willemot? 

Ik heb Willemot gekozen aangezien de naam doorheen mijn opleiding al enkele keren was gevallen en dit telkens met een positieve connotatie. Daarnaast kon ik vorig semester tijdens een beroepencarrousel praten met enkele werknemers van Willemot en werd het positieve beeld dat ik al had van het bedrijf alleen maar bevestigd. Wanneer ik dan uiteindelijk op zoek mocht gaan naar een bedrijf om stage bij te lopen, was de keuze dan ook snel gemaakt.

Wat was je eerste indruk?

Op mijn eerste dag had ik toch wel veel stress aangezien het allemaal heel nieuw en anders is. Deze stress bleek echter snel overbodig, ik werd met open armen ontvangen en alles werd duidelijk uitgelegd. Zo kreeg ik op dag 1 een rondleiding en werden de verschillende systemen uitgelegd. Daarna kreeg ik tijd om hier zelf wat op te oefenen. Mijn eerste indruk was dan ook zeer positief.

Wat houdt je stage precies in?

Ik begon mijn stage bij de dienst Digital Support om zo vanaf stap 1 te leren hoe alles wordt verwerkt bij Willemot. Na twee weken verhuisde ik naar een verdieping hoger waar het team Non-Life me een aantal nuttige kneepjes van het vak leert. Hier zal ik dan ook blijven tot mijn stageperiode erop zit.

Binnen Non-Life verwerkt iedereen alles van A tot Z en leer ik stap per stap hoe het moet. Ik startte met het opmaken van offertes, maar ondertussen kan ik al heel wat meer taken afwerken. Er is niet echt een taak die er voor mij bovenuit springt, al vind ik het verrassend genoeg heel leuk om te bellen naar maatschappijen of te mailen naar bemiddelaars. Dit menselijk contact zorgt voor een leuke afwisseling.

Hoe is het voor jou om stage te lopen tijdens deze coronatijden? 

Ik vind het persoonlijk heel positief dat ik mijn stage op kantoor mag lopen, zo is er altijd wel iemand in de buurt waar ik bij terecht kan met vragen. Wanneer mijn collega’s echter niet fysiek aanwezig zijn, kan ik ook altijd via mail of telefoon bij hen terecht natuurlijk. Ook is het aangenaam om zeker te zijn dat de internetverbinding het niet laat afweten, wat thuis wel het geval zou kunnen zijn. Ik ben sowieso al blij dat mijn stage mag doorgaan, aangezien dit niet voor iedereen even vanzelfsprekend is.