Met trots presenteren wij… SSLD Jean Noël Didrich

Jean Noël Didrich

Met trots presenteren wij… SSLD Jean Noël Didrich

Begonnen bij OVB: januari 2018

Actief in de volgende landen: België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje

Waarom ben je naar OVB gekomen?

Ik kende OVB niet of nauwelijks. Ikzelf was 31 jaar werkzaam in de financiële sector in België en had 21 jaar lang een functie bekleed die gelijkwaardig was aan die van nationaal directeur bij OVB. De run-off van deze verzekeringsmaatschappij maakte het contact met OVB mogelijk. De opdracht bestond erin OVB volledig op te bouwen in België, in een land waar OVB nog nooit actief was geweest. Wij stonden met meer dan 250 mensen in voor dit buitengewone avontuur en ik ben nog steeds gefascineerd door de activiteit van OVB. Ik was gewend dat elke oplossing gepaard ging met een nieuw probleem, totdat ik OVB leerde kennen, waar het management voor elk probleem een oplossing zocht – en vond.

Mijn team sloot zich onmiddellijk zeer gemotiveerd bij deze ondernemingsgeest aan. De vertrouwensrelatie die zeer snel tot stand kwam tussen de directie van OVB Holding AG in Keulen, Benoit Willemot, en onze teams was voor ons duidelijk merkbaar. De drie partners konden zich dus rechtstreeks concentreren op hun respectievelijke nauwkeurig omschreven taken, die ze allemaal met glans hebben volbracht: op 12 december 2018 werd OVB Belgium een feit!

Wat zijn uw succesfactoren?

Stel een echte, zeer persoonlijke visie op middellange en lange termijn op, neem deel aan alle mogelijke opleidingen, investeer regelmatig tijd, volg diegene die het pad al heeft bewandeld. Voer het ontwikkelingsplan met al zijn details uit. De bedenker van OVB’s carrièreplan is volgens mij een echt genie. Samen met de ACS-methode (Analyse-Conseil-Service – ABS) is dit carrièreplan een absolute must en een ware schat voor iedereen die het kan begrijpen en toepassen.

Vanaf dat moment lag de wereld van het ondernemerschap – op het hoogste niveau en met onbeperkte mogelijkheden in 15 Europese landen – open! Ik zou hier uren over kunnen praten, want ik heb honderden vergelijkingspunten, waarvan meer dan 90 procent in het voordeel van OVB uitvalt.

Wat of wie motiveert je in het bijzonder op weg naar boven?

Mijn team, de mensen met wie ik direct samenwerk, mensen die mijn vrienden zijn geworden. Ik ben nu 59 jaar oud en begon toen ik 22 was. Mijn jonge collega’s houden me jong. Ze zien me als een mentor – zoals ik de seniors zag toen ik zelf jong was. En dan ook nog de wens om succesvol te zijn bij OVB. Mario Freis vanwege zijn grote transparantie en eerlijkheid, en zeker Christian Höfel, die vanaf dag één in ons heeft geloofd, Benoit Willemot, die de uitdaging bij uitstek is aangegaan, de collega’s in het bureau die ons alle steun hebben gegeven, en ook de zeer goede vriendschap die ik heb met Mounir Jaballah. En zelfs als slechts de helft van deze redenen aanwezig zouden zijn: mijn inzet zou hetzelfde zijn. Maar om al deze redenen zijn motivatie en vastberadenheid voor mij gewoon een vanzelfsprekendheid.

Wat moeten jonge werknemers meebrengen om carrière te maken bij OVB?

Zij moeten in hun dromen geloven, dan – zoals reeds gezegd – een echte visie hebben en vervolgens staan te popelen om aan de slag te gaan. Want zoals het gezegde luidt: No pain, no gain. Het is belangrijk je te laten inspireren door mensen die de ladder van het succes al beklommen hebben. In ons grote team zijn rolmodellen een regelmatig terugkerend gespreksonderwerp: Miguel Ángel Fito Jordán, Lorena Lleó Gavara, die rechtstreeks met hem samenwerkt, de beste inspiratiebron voor alle vrouwen, Csaba Vajay, Attila Ughy en natuurlijk Mario Keindinger, een zeer voor de hand liggend rolmodel.

Als men ook mijn generatie wil meerekenen, moeten Gerd Fink en Raimund Fuchs worden genoemd. Al deze mensen staan voor wat men moet doen en hoe men moet zijn als men bij OVB succesvol wil zijn.