Na bijna 20 jaar neemt Willemot afscheid van Brigitte Goeminne

Brigitte Goeminne

Na bijna 20 jaar neemt Willemot afscheid van Brigitte Goeminne

Op 1 december zwaait Willemot Brigitte Goeminne uit. Bijna 20 jaar lang was Brigitte een vaste waarde in het schadebeheer VOLVO en nam ze het beheer van de hospitalisatiedossiers Volvo Cars voor haar rekening. 3 jaar geleden verhuisde ze van het team Schade op de Coupure 228 naar het team Hospitalisatie op de Coupure 212.

Hoe ben je bij Willemot terecht gekomen?

Ik ben mijn loopbaan begonnen als tandarts, maar besefte na verloop van tijd dat dit toch niet mijn passie was. Ik leerde Willemot kennen via mijn broer, Thierry Goeminne, en kon in 2001 aan de slag op de dienst Schade. Een echte carrièreswitch dus! Maar één die ik me niet beklaagd heb.

Wat waren voor jou de leukste kanten van je job?

Sowieso het contact met de klanten. Na een tijd ken je je klanten en bouw je een relatie op. Ook vond ik het belangrijk dat ik zelf beslissingen kon nemen en nadenken over elk dossier, het was absoluut geen bandwerk.

Welke eigenschappen zijn nodig om jouw job te kunnen doen?

Je moet logisch kunnen nadenken bij elk dossier en zelfstandig kunnen werken. Empathie is ook heel belangrijk. Je komt dagelijks – telefonisch – met veel mensen in contact. Je moet hen kunnen ondersteunen en verder helpen.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen die je gemerkt hebt in jouw job doorheen de jaren?

De komst van Assurcard en de digitalisering. Het zal misschien aan mijn generatie liggen, maar op papier werken is soms toch nog handiger dan op een scherm. Zeker als er verschillende zaken moeten nagekeken en vergeleken worden.

Hoe kijk je terug op jouw loopbaan?

Ik kijk zeker met een tevreden blik terug. Soms was het wel wat moeilijk, de werkdruk lag hoog en ik legde de lat ook hoog voor mezelf; ik wou mijn werk goed doen. Maar ik kreeg er ook veel voldoening van, zeker doordat ik in mijn werk een grote mate van zelfstandigheid had.

Ik zal ook altijd met plezier terugdenken aan de vele leuke activiteiten die georganiseerd werden voor de medewerkers. Vooral die keer dat de Sint op bezoek kwam bij ons op kantoor. Eén van onze collega’s had zich verkleed als Sinterklaas, inclusief een dik boek vol met weetjes over alle collega’s. Heel leuk gedaan!

Wat zijn je verdere plannen?

Ik heb me aangemeld voor vrijwilligerswerk in het UZ Gent op kinderafdeling en in het asiel in Gent. Ik heb ook kleinkinderen waar ik graag veel tijd voor vrij maak. Mijn man is reeds in pensioen, dus we kunnen nu volop samen uitstapjes maken. Ik zal me dus niet vervelen.

Dankjewel Brigitte! We wensen jou het allerbeste toe!