Na maar liefst 37 jaar neemt Willemot OVB afscheid van Service Manager Dirk Verbeke

Na maar liefst 37 jaar neemt Willemot OVB afscheid van Service Manager Dirk Verbeke

Hoe verliep je loopbaan bij Willemot?

Ik ben in 1985 gestart bij Willemot en heb 37 jaar lang dezelfde functie uitgeoefend. Eerst was ik Service manager (of inspecteur zoals dat toen heette) voor zowel Life als Non-Life, later is dit opgesplitst naar enkel Non-Life.

Wat sprak je zo aan in je job?

De technische kant van verzekeringen – de kleine lettertjes – heeft me altijd enorm aangetrokken. Door een product door en door te kennen, kan je je klanten pas echt helpen met wat ze nodig hebben.

Wat vond je minder leuk?

Ik denk dat ik een atypische Service manager was. Zuivere verkoop sprak me niet aan. Ik moest zelf achter een product staan, anders kon ik het niet verkopen. Ik wou ‘servicen’ en de problemen van mijn klanten helpen oplossen.

Welke eigenschappen zijn nodig om uw job te kunnen doen?

Je moet goed zijn met mensen en goed kunnen aanvoelen wat ze nodig hebben. Niet enkel qua verzekeringen, maar ook in het algemeen. De menselijke kant is heel belangrijk.

Digitale kennis wint ook steeds meer aan belang. Online meetings zijn natuurlijk sneller, maar zelf ben ik nog altijd voorstander van bezoeken ter plaatse, omdat ik zo beter kan inschatten wat de makelaar nodig heeft.

Heb je nog een leuke anekdote?

Lang geleden heb ik me voor Sinterklaas verkleed als zwarte piet. Ik had een grote zak mee vol met chocolade voor de collega’s. In al mijn enthousiasme wou ik over een muurtje springen, maar dat was geen goed idee. Ik viel op de grond, en alle chocolade was kapot. Ze hebben me erna niet meer gevraagd om zwarte piet te spelen (lacht).

U bent nu in pensioen. Wat zijn uw verdere plannen?

Ik ben altijd een echte paardenfanaat geweest. Tijdens mijn pensioen zal ik me dan ook toeleggen op het geven van paardrijlessen. Ook kunst speelt een belangrijke rol in mijn leven. Hier zal ik dan ook met plezier veel tijd aan besteden.

 Mijn verhaal binnen Willemot was er één met heel veel zon, soms eens regen en een uitzonderlijke keer een zware storm. Maar ik ben o zo dankbaar voor wat ik heb meegemaakt.

Dankjewel Dirk! We wensen je het allerbeste toe!